Nieuws

Antwoordoverzicht PROMs vernieuwd

Nefrovisie heeft het PROMs-antwoordoverzicht vernieuwd. Het antwoordoverzicht wordt door patiënten en professionals gebruikt om in gesprek te gaan over de gezondheidstoestand. Het overzicht bevat voor patiënten die de vragenlijst eerder hebben ingevuld vanaf eind deze week ook de antwoorden van de vorige PROMs-meting. Van de scores voor lichamelijk en geestelijk functioneren en het aantal ervaren symptomen worden alle historische waarden in grafieken getoond.

De inhoud van het antwoordoverzicht is tot stand gekomen in samenwerking met LUMC, NFN en NVN. Ook bij deze nieuwe versie van het antwoordoverzicht heeft Nefrovisie ervoor gezorgd dat de privacy van patiënten gewaarborgd is. Het maakt overigens niet uit of de vragenlijst wordt ingevuld via de landelijke PROMs-vragenlijst of binnen studieverband in DOMESTICO, DIALOGICA of OASIS; alle PROMs-metingen van dezelfde patiënt worden meegenomen, mits de patiënt toestemming heeft verleend voor het delen van de antwoorden met het zorgteam.

Een voorbeeld van de grafieken in het nieuwe antwoordoverzicht (de gegevens zijn fictief)

Vragen over het nieuwe antwoordoverzicht of een andere vraag over de PROMs Nefrologie kunt u mailen naar proms@nefrovisie.nl.

Meer informatie over de PROMs-vragenlijsten vindt u op https://www.nefrovisie.nl/proms-faq