Nieuws

Nieuwe medewerker Linda Eshuis

Nefrovisie ondersteunt de Plenaire Visitatie Commissie in de uitvoering van de visitaties van dialysecentra.  In januari 2024 is Linda Eshuis in dienst getreden als beleidsmedewerker Visitatie als vervangster van Wilma van Dijk.  In dit artikel van de nieuwsbrief stelt Linda zich voor. 

“Sinds januari 2024 ben ik werkzaam bij Nefrovisie als beleidsmedewerker Visitatie. Een mooie nieuwe uitdaging die ik naast mijn huidige werkzaamheden mag vervullen. 12,5 jaar geleden ben ik als dialyseverpleegkundige begonnen bij een nog op te zetten dialysecentrum in Hardenberg. Als onderdeel van het dialyseteam heb ik mogen bijdragen aan het opzetten van een mooi en kwalitatief dialysecentrum. Ik heb mij verder mogen ontwikkelen als kwaliteitsmedewerker en in die rol had ik contact met Nefrovisie bij bijvoorbeeld visitaties.  

Ruim 2 jaar geleden ben ik lid geworden van de PVC als visitator namens V&VN Dialyse & Nefrologie. Een mooie manier om een bijdrage te mogen leveren aan de kwaliteit van zorg voor patiënten met chronische nierschade.  

Voor mijn gevoel maakt het werken bij Nefrovisie de cirkel rond: ik geniet nog altijd van directe patiëntenzorg, maar ik vind het ook waardevol om op afdelingsniveau een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van zorg. Door middel van visiteren mag ik bijdragen aan de controle van kwaliteitszorg in andere centra. En als beleidsmedewerker Visitatie kan ik ook bijdragen aan kwaliteit van zorg op landelijk niveau. Er zijn mooie ontwikkelingen, zoals het introduceren van de herziene normen en het vervolg van de pilot visiteren met ervaringsdeskundigen. 

Ik heb ontzettend zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan!”