Programma tweedaagse training ‘Interne audit’

Nefrovisie organiseert eens per jaar een tweedaagse training ‘Interne audit’. De training wordt gegeven op een interactieve wijze. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende didactische werkvormen zoals een quiz, rollenspellen, korte opdrachten, oefeningen en gesprek. De training gaat geheel over de interne audit. Daarnaast zal er kort ingegaan worden op wat traceraudits zijn. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Er is momenteel geen tweedaagse training ‘Interne audit’ gepland. Uw interesse voor een volgende training kunt u kenbaar maken via een mail naar  opleidingen@nefrovisie.nl.

Tijd 9:00 tot 17:00 uur
Locatie Nefrovisie, Moreelsepark 1, 3511 EP Utrecht
Voorbereiding en meenemen  HKZ-norm Dialysecentra 2016  (In deze rubrieken 1 t/m 3 zijn de dialysespecifieke normen vastgelegd)
De norm is gebaseerd op de ISO-norm 9001:2015 en vormt samen met de HKZ-norm ‘Algemeen organisatiedeel, rubrieken 4 t/m 9′ een geheel.De voornaamste wijzigingen in de nieuwe norm betreffen het organisatiedeel van de norm (rubrieken 4 t/m 9)
Studietijd Tussen de twee trainingsdagen verwachten we een eigen inzet van 8-12 uur in de vorm van het leren van enkele sheets, vertrouwd raken met de norm en het uitvoeren van een oefenaudit in het eigen centrum
Accreditatie accreditatie is aangevraagd
Kosten De tweedaagse training wordt tegen kostprijs aangeboden voor € 350,- per persoon. Dit aanbod omvat de training, de reader, de afsluitende toets, het certificaat en de lunch.
Exclusief  De HKZ-normen Dialysecentra 2016 (rubrieken 1 t/m 3) en Algemeen Organisatiedeel (rubrieken 4 t/m 9); deze dient u van uw eigen centrum mee te nemen of zelf aan te schaffen.
 

Van toepassing zijn de Voorwaarden opleidingen Nefrovisie

Programma:

Dag 1

Er worden vier hoofdonderwerpen besproken:

 1. Kwaliteitsmanagement en managementsystemen.
  • Oorsprong, definities, PDCA-cirkel etc.
 2. Inleiding in de normen.
  • Kwaliteit: HKZ schema voor Dialysecentra
  • Veiligheid: addendum van de HKZ
  • Visitatiestellingen
 3. Inleiding intern auditen.
  • Nut, doelen en vormen van audits
  • Auditproces: planning, voorbereiding etc.
  • Het auditgesprek
  • De rapportage
 4. Communicatieve vaardigheden die nodig zijn voor intern auditen.

Dag 2

De tweede dag bestaat uit drie onderwerpen:

 1. Reflectie op de ervaringen in de oefenaudits.
 2. Toetsing van de kennis en normen die in de eerste dag aan de orde zijn gekomen.
 3. Oefenen van het auditproces, inclusief de rapportage