Renine vernieuwd: nu ook patiëntbeheer!

Screenshot_Nefrodata_webOp dinsdag 30 augustus is de module patiëntbeheer binnen Nefrodata, het registratie- en rapportageplatform van Nefrovisie, in gebruik genomen. De lancering van deze module vormt het slotstuk van de stapsgewijze vernieuwing van Renine die vorig jaar in gang is gezet.

Sinds maart 2016 is Nefrodata, het registratie- en rapportageplatform van Nefrovisie, beschikbaar. Hierop zijn de landelijke cijfers uit Renine te zien voor het publiek. Via een centrumportal kunnen de dialysecentra ook verschillende rapportages van hun eigen centrum zien.

De centrumportal is nu uitgebreid met een module patiëntbeheer waarin daartoe bevoegde professionals in de dialysecentra gemakkelijk de gegevens van hun patiënten kunnen beheren en bewerken. Daarnaast kunnen ze in één oogopslag zien waar gegevens ontbreken en welke actie er nodig is om de registratie compleet te maken. Nefrovisie zal samen met IVZ zorgen voor deskundige ondersteuning. Met de afronding van de vernieuwing heeft IVZ nu de rol als ‘host’ van Renine overgenomen van de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

Dankzij de vernieuwing is Renine klaar voor de toekomst. Uiteraard zullen Nefrovisie en IVZ verder gaan met de ontwikkeling.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Sylvia Vogelaar of Lara Heuveling (088 770 5500 of renine@nefrovisie.nl).