Nefrovisie actueel

De wereld van de nefrologie staat niet stil en Nefrovisie dus ook niet. De komende tijd vindt een aantal organisatorische wijzigingen plaats om onze efficiency te vergroten en de centra nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nefrovisie gaat verhuizen

Op het bureau zijn de voorbereidingen in volle gang om begin april te verhuizen naar een nieuwe locatie aan het Moreelsepark 1 in Utrecht. De locatie is op loopafstand van Utrecht CS en bevindt zich in het oude hoofdgebouw van de Nederlandse Spoorwegen. Op de tweede verdieping neemt Nefrovisie daar een efficiënte kantoorruimte en een vergaderzaal in gebruik. De vergaderzaal kan ook door de sector gebruikt worden. Binnenkort vindt u informatie over beschikbaarheid, prijzen en boeking op https://zalen.icin.nl.

Uitbreiding team

Het team van Nefrovisie wordt per 1 april 2016 uitgebreid met Tiny Hoekstra, klinisch epidemioloog, voor 8 uur per week. Tiny zal met name ondersteuning leveren bij de analyse van data die we uit Renine halen ten behoeve van de jaarrapportage en aanvullende vragen.

Jaarcontrole Renine en Nefrodata

Sylvia Vogelaar heeft begin februari de jaarcontroles voor Renine naar alle centra verzonden. Het gaat hierbij om controle van de patiëntgegevens in Renine op 1 januari 2016. Het verzoek is om de gegevens zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 15 april te controleren en zo nodig aan te vullen, zodat we rond mei 2016 de definitieve cijfers over 2015 kunnen vaststellen. Deze zullen dan via het nieuwe rapportageplatform Nefrodata, dat op 10 maart is gelanceerd, beschikbaar worden gemaakt.

Dienstverleningsovereenkomst

Alle centra hebben ondertussen de vernieuwde dienstverleningsovereenkomst tussen Nefrovisie en het centrum ter goedkeuring en ondertekening ontvangen. Hiermee voldoen we aan de wetgeving die van kracht is voor de taken die Nefrovisie uitvoert.

Bestuurswisseling

Friso Brugman heeft per 1 november 2015 afscheid genomen als vertegenwoordiger van de NVN in het bestuur van Nefrovisie. Vanaf 1 maart 2016 zal Tessa Ketting, penningmeester NVN, de plaats van Friso overnemen. Wouter Fagel zal per 1 april 2016 zijn inzet als Nefrovisie-bestuurder namens de sectie Kwaliteit van de Nederlandse federatie voor Nefrologie (NFN) beëindigen. De NFN beraadt zich nog over zijn opvolging.