Seminar Value Based Health Care in de Nefrologie

Value Based Health Care (VBHC) wordt de laatste jaren steeds meer omarmd als leidend principe voor de organisatie en sturing van de gezondheidszorg. Ook voor patienten en verzekeraars betekent dit een andere wijze van communicatie met zorgaanbieders.
Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Is het een hype of een nieuwe taal voor de toekomst? Oude wijn in nieuwe zakken of een echt ander zorgconcept? Hoe kun je de principes van VBHC gebruiken voor een terrein waar de zorg niet bestaat uit een enkelvoudige ingreep maar uit een meerjarige begeleiding?

Binnen de nefrologie gebruiken we al jaren kwaliteitsparameters om inzicht te krijgen in onze zorg. Met patienten en verzekeraars zijn we steeds meer in gesprek over de kwaliteit van de zorg die we leveren. De vraag is of onze eigen kwaliteitsparameters inmiddels aan revisie toe zijn. Moeten we een andere taal ontwikkelen om over kwaliteit te spreken, zowel met onze patienten als met verzekeraars, en kan VBHC ons hierbij helpen? Waar loop je tegen aan als je VBHC probeert te implementeren in de Nefrologie?

Deze en vele andere vragen komen aan de orde tijdens een interactief symposium specifiek gericht op de nefrologie. Patienten, verzekeraars, zorgaanbieders en farmaceutische industrie zullen samen met U proberen de antwoorden te vinden.

Doelgroep zijn nefrologen, managers/bestuurders die betrokken zijn bij nefrologische zorg en vertegenwoordigers van patientenverenigingen en verzekeraars.

Accreditatie bij de NIV is aangevraagd.

Aanmelden kan via http://www.maasstadziekenhuis.nl/seminar/