Agenda

Gevonden resultaten: 5

2018

maart

27-03 Nederlandse Nefrologiedagen (NND)

Locatie: NH Koningshof, Veldhoven
Startdatum: 27 maart 2018
Einddatum: 28 maart 2018
Website: http://www.nefrologiedagen.nl/

april

17-04 HKZ-Kwaliteitsdag: 17 april 2018

Locatie: Beatrixgebouw, Utrecht
Startdatum: 17 april 2018
Einddatum: 17 april 2018

Meer informatie:

Deze Kwaliteitsdag gaat in op de nieuwe HKZ-norm voor Zorg & Welzijn en onderwerpen als governance, eigen regie van de cliënt/patiënt en het vormgeven van professionele vrijheid. Ook wordt stilgestaan bij achtergronden over de toetsing, wat is bijvoorbeeld accreditatie en wanneer is het goed genoeg om het certificaat te behalen?  De dag staat in het teken van kennisoverdracht en informatie-uitwisseling. Een mooie gelegenheid om in contact te komen met ervaringsdeskundigen, adviseurs en kwaliteitsfunctionarissen.

Website: https://www.nen.nl/Evenementen/Evenementdetailpagina/HKZ-Kwaliteitsdag-17-april-2018.htm
19-04 Verdiepingscursus voor ervaren auditoren

Locatie: Nefrovisie
Startdatum: 19 april 2018
Einddatum: 19 april 2018

Meer informatie:

Tijdens onze cursussen krijgen wij vaak signalen dat de aanpak van de audits na een tijd minder gaat opleveren. De auditoren hebben een bepaalde werkwijze, vaak is die wat eenzijdig geworden. Nefrovisie organiseert daarom op 19 april weer een verdiepingscursus, waarbij de uitgangspunten vernieuwd worden. Na de cursus kunnen de auditoren weer vol aan de slag om met enthousiasme de diepgang en effectiviteit van de audits te laten opbloeien. Op deze pagina leest u meer informatie over deze training.

september

13-09 Cursus Praktische Nefropathologie (LUMC)

Locatie: Leids Universitair Medisch Centrum, Gebouw 1, P1-23
Startdatum: 13 september 2018
Einddatum: 14 september 2018

Meer informatie:

De cursus Praktische Nefropathologie omvat een systematische behandeling van de bevindingen in het nierbiopt (lichtmicroscopie, immunofluorescentie en elektronenmicroscopie) van een uitgebreid scala aan nierziekten. De cursus is kleinschalig zodat er alle ruimte is voor het stellen van vragen en voor discussie. De cursus duurt twee dagen. Er wordt tijdens de cursus gebruik gemaakt van digitale coupes en meer voordrachten over klinisch-pathologische correlaties. U krijgt tijdens deze interactieve cursus ruim de tijd om de coupes te bekijken. De cursus heeft de afgelopen jaren altijd tussen de 4 en 5 op een vijf-puntschaal gescoord als waardering voor de cursus als geheel, voor docenten en voor onderwerpen.
Op 13 en 14 september 2018 gaat de cursuscommissie voor de 26e keer de uitdaging aan om aan uw verwachtingen te voldoen.

Doelgroep
De cursus is vooral bedoeld voor pathologen en pathologen in opleiding. Nefrologen, internisten, kinderartsen en artsen in opleiding voor deze specialismen zijn eveneens welkom.

Inschrijven

Website: https://www.boerhaavenascholing.nl/medische-nascholing/2018/praktische-nefropathologie/

oktober

11-10 Opleiding ‘Prospectieve risico-inventarisatie’ (PRI)

Locatie: Nefrovisie
Startdatum: 11 oktober 2018
Einddatum: 11 oktober 2018

Meer informatie:

Nefrovisie organiseert op 11 oktober 2018 wederom de opleiding ‘Prospectieve risico-inventarisatie’ (PRI). Het houden van een PRI is een vast onderdeel van het veiligheidsmanagementsysteem (VMS). Met een PRI bekijkt u de zorgprocessen vooraf op mogelijke risico’s. Na deze opleiding bent u in staat de organisatie van de PRI goed uit te voeren, de werkwijze goed over te brengen en de PRI effectief te begeleiden.

Agenda item toevoegen